Knauf Knauf

Biurų pastatas „DC Pier“

Weiter

Biurų pastatas „DC Pier“

Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“
  • Biuru pastatas „DC Pier“

Prestižiniame Žvėryno mikrorajone buvusioje duonos fabriko teritorijoje 2018 metais duris atvėrė modernus biurų pastatas „Danske Campus Pier“, sutrumpintai vadinamas „DC Pier“. Šešių aukštų A energinės klasės pastate įsikūrė „Danske Bank“ Globalių paslaugų centras. Pastato išorė ir vidinės erdvės kurtos remiantis skandinavišku požiūriu į statinius, aplinką ir bendruomenę: įrengtos įkrovos stotelės elektromobiliams, verslo centro apylinkės apjuostos dviračių takais, įrengtos dviračių saugyklos bei dviratininkams skirti dušai, darbuotojai skatinami vienas kitą pavėžėti į darbą.

Biuru pastatas „DC Pier“

Apie objektą

Prestižiniame Žvėryno mikrorajone buvusioje duonos fabriko teritorijoje 2018 metais duris atvėrė modernus biurų pastatas „Danske Campus Pier“, sutrumpintai vadinamas „DC Pier“. Šešių aukštų A energinės klasės pastate įsikūrė „Danske Bank“ Globalių paslaugų centras. Pastato išorė ir vidinės erdvės kurtos remiantis skandinavišku požiūriu į statinius, aplinką ir bendruomenę: įrengtos įkrovos stotelės elektromobiliams, verslo centro apylinkės apjuostos dviračių takais, įrengtos dviračių saugyklos bei dviratininkams skirti dušai, darbuotojai skatinami vienas kitą pavėžėti į darbą.

Pastato eksterjero ir interjero sprendimai įgyvendinti atsižvelgiant į pasirinktą vandens stichijos koncepciją – kieme suprojektuotas vandens telkinys, fasaduose naudotas išskaidrintas stiklas, kad jo paviršiuje būtų matomas vandens raibuliavimas, kiekvieno aukšto darbo zonų interjero sprendimai priderinti prie bendros vandens temos koncepcijos. Verslo centro pavadinimas „DC Pier“ nėra atsitiktinis – išvertus iš danų kalbos, žodis pier reiškia prieplauką.

„DC Pier“ yra verslo biurų kvartalo „S7“ dalis. Komplekso autoriai – danų architektai „ARROW“ ir lietuvių įmonė „Archinova“. Iš viso šiame kvartale planuojama pastatyti 4 verslo biurus. Projekto plėtotojas – VP grupės įmonė „M. M. M. projektai“, projektą pastatė statybos kompanija „Mitnija“.

Pastato funkcija

„Danske Bank“ Globalių paslaugų centre įrengta daugiau kaip 850 darbo vietų tarptautinėse komandose dirbantiems specialistams. „DC Pier“ pastate įgyvendinta vizija, kaip 2020 m. turi atrodyti visi „Danske Bank“ biurai. Naujajame verslo centre sukurtos „veikla paremto darbo“ (angl. activity-based working) erdvės, daugiausiai dėmesio skiriant atskirų padalinių darbo stiliui, darbuotojų atliekamoms užduotims. Darbuotojų poreikiams taip pat įrengtas sporto klubas, valgykla, įvairios poilsio zonos.

Statybos užduotis

Kvartalą „S7“ įgyvendinanti patyrusių ir savo srities profesionalų komanda išsikėlė vienintelį tikslą – sukurti aukščiausia kokybe pasižymintį verslo biurų kompleksą. Esminiai principai – darbuotojo gerovė, tvarumas ir bendruomenės poreikiai. Nuo pat statybų pradžios daug investicijų skirta ekologijai ir pastato tvarumui, pagrindinis statybinių medžiagų pasirinkimo kriterijus – darbuotojų sveikatai nekenksmingos sudedamosios dalys. Siekta, jog naujas kompleksas darniai įsilietų į dešiniajame Neries krante jau esančias urbanistines zonas.

Sprendimas

Statant verslo centrą „DC Pier“ buvo siekiama atitikti aukščiausius tvarumo kriterijus. Pastato fasadą sudaro dvigubas, 4 stiklų sluoksnis, ir automatiškai valdomos išorinės žaliuzės, kurios padeda užtikrinti reikalingą natūralios šviesos kiekį darbo vietose. Balta fasado spalva ir šviesus stogas padeda taupyti vėsinimui skirtą energiją. Visose pastato erdvėse įrengta inovatyvi apšvietimo sistemą. „DC Pier“ pastate įdiegta moderni oro vėdinimo ir drėkinimo sistema, klimato kontrolės sistema užtikrina vidaus patalpų komfortą.

Adresas: Upės g. 21, Vilnius.

Statybų trukmė: 2016 m. gegužė – 2017 m. gruodis.

Informacija parengta: 2018 m. gruodžio mėn.

Papildoma informacija

Verslo centras „DC Pier“ gavo tarptautinį BREEAM „New Construction Excellent“ sertifikatą – tai pirmasis toks įvertinimas Lietuvoje ir antrasis Baltijos šalyse. Šį aukštą tarptautinį įvertinimą padėjo pelnyti atsakingai pagamintų ir žmogui sveikų statybinių medžiagų naudojimas, statybinių atliekų rūšiavimas, 40 proc. mažesnis nei įprastai tokiems pastatams reikalingas energijos poreikis, atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimas.

Blue – ypač dideliu atsparumu pasižyminti vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Šios plokštės buvo pasirinktos dėl padidintos jų masės – tai leidžia nedidinant pertvarų pločio turėti geresnę garso izoliaciją. Tvirtesnė už standartinę ir drėgmei atspari plokštė pritaikoma visų tipų patalpoms. Blue puikiai tinka priešgaisrinėms gipso kartono sistemos įrengti. Tai lengvai ir paprastai montuojama medžiaga, puikiai tinkanti vidaus apdailai, ją lenkiant galima išgauti įvairias formas. Be to, tai ekologiškas sprendimas, nes plokštės pagamintos nenaudojant kenksmingų medžiagų. Plokštės tipas – DFH2IR.

Green – drėgmei, atspari vidaus patalpoms skirta gipso kartono plokštė . Tai stabilumu ir mechaniniu atsparumu pasižymintis gaminys, sukurtas nenaudojant kenksmingų medžiagų. Plokštė lengvai transportuojama ir apdorojama. Ją sudaro impregnuotas gipso branduolys su ≤10 proc. vandens įgėrimo galimybėmis ir žalios spalvos kartono paviršius. Green plokštė tinka pertvaroms ir luboms montuoti ant karkaso, taip pat mansardoms, kabamosioms luboms įrengti bei yra pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms. Ji gali būti klijuojama ant betono, mūro sienos naudojant klijus Šios plokštės savybės užtikrina efektyvų jos panaudojimo drėgnuose patalpose. Plokštės tipas – H2.

White – vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Tai paprastai ir lengvai montuojamas produktas. Standartinė gipso kartono plokštė su plačiausiomis panaudojimo galimybėmis yra skirta sienų ir lubų apdailai. Plokštę sudaro gipso branduolys su kartono paviršiumi. Plokštę galima lenkti, tai suteikia dideles dizaino galimybes. Mechaniškai atspari, lengvai transportuojama ir apdorojama plokštė pagaminta be kenksmingų medžiagų. Plokštė tinka pertvaroms ir luboms ant karkaso, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, ji pritaikyta ir šachtinių sienų konstrukcijoms. Taip pat gali būti klijuojama ant betono, mūro sienos, naudojant klijus . Plokštės tipas – A.

Red – priešgaisrinė vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Ją sudaro gipso branduolys su stiklo plaušu, padidinantis plokštės mechaninį atsparumą ir atsparumą ugniai. Red plokštė skirta vidaus patalpoms. Ji tinka sienoms, pertvaroms ir karkasinėms luboms, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, taip pat pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms. Ji gali būti klijuojama ant betono, naudojant klijus. Tai stabili ir mechaniškai atspari plokštė, ji pagaminta nenaudojant kenksmingų medžiagų. Fizinės medžiagos savybės užtikrina efektyvų plokštės naudojimą priešgaisrinėse konstrukcijose. Plokštės tipas – DF.

Ypač tvirtas gipsinis siūlių glaistas Uniflott pasižymi aukščiausia kokybe. Vidaus darbams ir darbui rankomis pritaikytas produktas yra lengvai glaistomas, džiūdamas mažai suslūgsta, paprastai nusivalo nuo įrankių. Uniflott glaistas skirtas glaistyti gipsinių plokščių bei perforuotų akustinių gipso plokščių siūles, taip pat gali būti naudojamas Brio ar Brown plokščių siūlėms glaistyti.

Trennwandkitt – naujos kartos sandarinamoji mastika, naudojama sausojoje statyboje. Ši priemonė yra pastos formos, be pridėtinių plastifikatorių. Mastika yra atspari šalčiui ir gali būti dažoma. Dirbti su Trennwandkitt yra itin lengva, nes jos konsistencija jau paruošta darbui, pasižymi geru sukibimu su pagrindu. Šis produktas skirtas sausosios statybos sistemos elementų ir besiribojančių konstrukcijų jungtims sandarinti.

Hidroizoliacijos įrengimui drėgnose patalpose naudojama paruošta naudoti teptinė hidroizoliacija. Jos sudėtyje nėra jokių skiediklių, tad produktas yra saugus, darbo bei eksploatacijos metu jam nekeliami jokie ribojimai dėl galimų kenksmingų medžiagų išsiskyrimo. Išdžiūvusi hidroizoliacija sukuria vandeniui nelaidų ir elastingą sluoksnį. Hidroizoliacija taip pat atspari agresyviam vandeniui bei mikrobiologiniam poveikiui, taip pat pelėsio susidarymui. Ši priemonė tinkama naudoti vidaus patalpose. pasižymi geru sukibimu su įprastiniais paviršiais – betonu ir akytbetoniu, kalkių, cemento ir gipso tinkais, gipso kartono, gipso plaušo ir cementinėmis plokštėmis, mūru, medienos plokštėmis, liejamomis gipsinėmis ar cementinėmis grindimis. Priemonė išlaiko elastingumą net ir esant minusinei temperatūrai (iki -20C), yra atspari aukštos temperatūros poveikiui (+80C), ypač atspari senėjimui.

AQUAPANEL® Cement Board Indoor – idealus sprendimas šlapioms ir drėgnoms patalpoms. Vandeniui ir pelėsiui atspari plokštė tinka naudoti tiek sienoms, tiek luboms. Šios plokštės sukurtos cemento pagrindu, todėl yra tvirtos, pasižymi atsparumu smūgiams, gera garso izoliacija. Veikiamos vandens bei drėgmės jos nesideformuoja, todėl pagrindas išlieka stabilus – ant jo galima atlikti kokybišką apdailą, klijuoti plyteles, stiklą ar dažyti. AQUAPANEL® Cement Board Indoor dėl savo standumo ir tvirtumo gali būti naudojame ne tik tokiose nuolatine drėgme pasižyminčiose vietose kaip baseinai, vonia ar dušo kabinos, tačiau puikiai tinka ir sporto salėse bei mokyklose, jų pagrindas išlieka stabilus, netrūkinėja. Plokštę galima lenkti, tad ji suteikia plačias dizaino galimybes.

CW – profiliai gipso kartono plokščių konstrukcijoms montuoti. Šie profiliai dažniausiai naudojami pertvarinių konstrukcijų, sienų apkalų ir lubų sistemų montavimo darbams. Profilių nugarėlėje kas 50 cm yra „H“ raidės formos perforaciniai įspaudai, kuriuos statybos vietoje galima atverti ir per juos perkišti mažesnius vamzdžius, kabelius ir laidus. Dėl skirtingo šoninių dalių ilgio profilius galima jungti – sudėti vieną į kitą. Skardos storis – 0,6 mm, cinko padengimas – Z140.

UW – profiliai, naudojamas montuojant lubų ir sienų karkasus. Šie profiliai tvirtinami kaip perimetriniai profiliai prie esamų konstrukcinių elementų (sienų, grindų ir lubų) arba naudojami kaip CW , MW ir profilių jungiamasis elementas. Dėl perforuotos nugarėlės juos paprasčiau tvirtinti mūrvinėmis, nes nereikia papildomai matuoti atstumo. Skardos storis – 0,6 mm, cinko padengimas – Z140.

Statybų bendrovės „MITNIJA“ statinio statybos vadovas Aurelijus Talalas

Verslo biurų kvartalo „S7“ projektą įgyvendinančios įmonės „Mitnija“ statinio statybos vadovui Aurelijui Talalui „DC Pier“ pastatas buvo dar vienas įdomus iššūkis. „Kiekvienas naujas projektas atneša naujos patirties ir nors esu dirbęs prie tokių didelių objektų kaip Žalgirio arena ir Ignalinos AE panaudoto branduolinio kuro saugykla, verslo biurų „S7“ kvartalas buvo visiškai kitoks. Viso projekto metu intensyviai bendravome su projektuotojais, daugiausiai teko konsultuotis dėl sudėtingų metalo konstrukcijų, tilto zonos įrengimo. Taip pat daug bendraujame ir su statybinių medžiagų gamintojo atstovais. Rinkdamiesi iš karto planavome, jog visas sistemas būtų galima įrengti kompleksiškai“, - sako A. Talalas.

Pasak jo, „Knauf“ medžiagos buvo pasirinktos dėl aukštų kokybės standartų ir patikimumo. „Užbaigus kiekvieną projektą turim užsakovui pateikti techninę specifikaciją, tad renkamės sistemas, dėl kurių ir mums patiems nekyla abejonių. Tarkime ir šiuo atveju pagal projekte numatytus reikalavimus turėjome įrengti specialius gaisringumo reikalavimus atitinkančias priešgaisrines revizines dureles. Šios durelės pagal užsakymą mums buvo pagamintos Vokietijoje ir pristatytos į Vilnių, tai gerokai palengvina mūsų darbą“, - pasakojo „Mitnija“ statinio statybos vadovas A. Talalas.

DAUGIAU INFORMACIJOS